пʼятниця, 20 травня 2016 р.

Радехівська районна бібліотека у День вишиванки











19 травня 2016 року – Всесвітній день вишиванки. У цей день працівники Радехівської центральної бібліотеки підготували і презентували для мешканців міста виставку-інсталяцію «Вишиванка обєднує», на якій були представлені книги про українську народну вишивку різних регіонів України, український традиційний одяг, українські обереги, а також зразки узорів українських вишиванок, які є у фонді нашої бібліотеки. Виставку доповнили ляльки-мотанки – берегині роду, зроблені власноруч працівником бібліотеки Юлією Берник, а також книги, які допоможуть опанувати зовсім нескладні способи їх виготовлення.
Оригінальне оформлення виставки привернуло увагу та зацікавило перехожих – як дітей, так і дорослих. Вшановуючи прадавній оберіг бібліотекарі та читачі взяли участь у флеш-мобі «Вишиванка – наш генетичний код» біля книжкової виставки-інсталяції перед бібліотекою.
День вишиванки – це всеукраїнське свято, свято національної єдності. Воно покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу.  Це свято, яке проводиться щороку в третій четвер травня, об’єднує всіх українців.

 Працівники Радехівської центральної бібліотеки долучилися також до загальноміського флеш-мобу біля памятника Т. Г. Шевченку.

Немає коментарів:

Дописати коментар