середа, 3 серпня 2016 р.

Поезії чарівна насолода

  У читальній залі Радехівської районної бібліотеки відбулася зустріч талановитих творців слова Радехівщини з нагоди   10 –річчя створення районного літературного товариства ім.О.Турянського, яке діє при бібліотеці. Воно згуртувало людей, різних за віком та уподобаннями, але об’єднаних у прагненні до духовного спілкування і творчості. У творчому доробку митців слова і пера - три літературних альманахи, понад півсотні поетичних та прозових творів,  виступи на радіо та телебаченні, спілкування та зустрічі з читачами, дописи до газет. Прийшло визнання не лише на Радехівщині,  а й  в різних куточках України.
               В бібліотеці, у читальнім залі
               Стрічаються тут друзі, земляки.
               Тут дух поезії єднає
               І Муза всіх їх надихає
               На неповторні рими і рядки.
                                                (Люба Микитюк)
На літературний вечір „Поезії чарівна насолода” завітали щирі словолюби, шанувальники рідного слова, гості і читачі книгозбірні. Господинею зустрічі була Поезія, а довгоочікуваними гостями- вірші про красу і велич рідного краю, любов до батьківщини, до мови і пісні. Історію  Товариства розповів ініціатор його створення, колишній редактор районної газети, поет, гуморист, член Національної спілки журналістів України М.І.Костів.
Ведучі заходу – працівники бібліотеки Ганна Стадник та Ірина Личак запрошували до знайомства   і до слова членів літературного товариства. Присутні поринули у творчий поетичний світ наших земляків, почули твори у виконанні самих авторів. У їхньому виконанні звучав також Гімн славному товариству, автором якого є член товариства  поетеса Галина Березюк.
Музичні вітання  літераторам  подарували юні радехівчанки  Ірина Борейко,  Вікторія Пилип’як, Маргарита та Оленка Салань, , а Анастасія Зіменко висловила щирі слова подяки голові літературного товариства Михайлу Костіву за видання своєї першої поетичної збірки
   Зацікавлення у присутніх  викликала виставка творчого доробку літераторів рідного краю „Літературне сузір’я Радехівини” та фотовиставка „ Товариство у світлинах”.  Працівники бібліотеки  презентували біографічний довідник „Радехівському літературному товариству ім. О. Турянського- 10 років”, привітали вельмишановне товариство з ювілеєм  їхньої діяльності.
По завершенні заходу поетеса і член товариства Зоряна Мовчан пригостила усіх присутніх  запашним короваєм, випеченим власноруч.
     Літературний вечір дав можливість знов і знов насолодитися поетичним даром наших місцевих літераторів, зазирнути в поетичні збірки наших талановитих сучасників.

Немає коментарів:

Дописати коментар