четвер, 13 жовтня 2016 р.

40 років Українській Гельсінській Групі



         На виконання Указу Президента України Петра Порошенка  від 4 квітня 2016 р. „Про відзначенняи 40-ї річниці створення Української Громадської Групи сприяння виконання Гельсінських угод”  12 жовтня 2016 р. у читальній залі Радехівської районної бібліотеки було проведено інформаційну годину „ Ціна свободи : 40 років Українській Гельсінській Групі”.

      Про історію створення УГГ, як органу, що підтримує Гельсінські угоди, про засновників групи, їх діяльність та місце в історичному розвитку нашої країни розповіла бібліотекар читального залу Ганна Стадник присутнім в залі, а також ветеранам Радехівського відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів. 

     Про створення опозиційної організації на Радехівщині, про підпільну боротьбу проти більшовицького режиму наших земляків С. Віруна та  В. Луцьківа на чолі з Левком Лук’яненком ознайомила провідний бібліограф Ірина Личак. 
Працівники книгозбірні привернули увагу присутніх на книжкову виставку „Український правозахисний рух у постатях”, а також презентували друге видання енциклопедичного довідника „Рух опору в Україні. 1960-1990.”,  нові видання, що поповнили фонд районної бібліотеки. 

Немає коментарів:

Дописати коментар