четвер, 25 січня 2018 р.

Бібліотечний десант у Львів

У неділю 21 січня бібліотечні працівники Радехівщини здійснили поїздку у Львів. Сфотографувались біля головної міської ялинки. У фойє Львівського національного академічного театру опери та балету ім. С. Крушельницької біля ялинки ми мали можливість поколядувати разом з  Миколаєм та Ангеликом. 
Львіська опера – це щось надзвичайне. Попадаєш ніби в іншу реальність і насолоджуєшся музикою, костюмами, декораціями і звичайно майстерністю артистів. Слухали оперу «Запорожець за Дунаєм». Чудова вистава, яка заряджає енергією й наповнює естетичною насолодою. Звучання оркестру, хору, солістів, філігранний вишуканий танець.
Також мали чудову нагоду побувати у львівській Етно-галереї Роксоляни Шимчук, вдячні за цікаву і пізнавальну екскурсію п. Уляні Яворській. А розповідати було про що. Кожна річ у галереї має свою цікаву, а часом і трагічну історію. А про походження сотень вишиванок, прив’язку орнаменту до певної місцевості, змісту кольорів та символізм вишитих елементів  можна слухати безкінечно.
Незабутні, яскраві враження залишилися у серцях і думках. Насамперед – це здивування від кількості, орнаментів, вишуканого стилю вишиванок-коду української нації. Такого ми ще не бачили!!! І з’явилася гордість за те, що історія вишиванки, яка є частиною всесвітньої культурної спадщини, є й нашою історією, яку ми в сьогоденні відкриваємо, вивчаємо і зберігаємо для наших нащадків.
Особливе захоплення викликає те, з якою любов’ю представлена експозиція. У залах акуратно розвішані сорочки, деякі манекени, немов живі, згруповані в невеличкі родини, а інші - ніби дівчата, вбрані у розкішні вінки й от-от заведуть пісню. У колекції музею представлені усі регіони України. Це Буковина, Гуцульщина, Покуття, Полісся, Слобожанщина, Подніпров’я та інші.
Особливо зацікавили  сокальські сорочки та жіночий стрій з Радехівського району!!! Ми навіть впізнали з якої частини нашого району цей стрій.
 Сповнені вражень повернулися додому. Організувала поїздку голова профкому бібліотечних працівників району Марія Станько.
 
 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар