понеділок, 13 серпня 2018 р.

Тематичний тиждень з відзначення 1030-річчя Хрещення України-Руси

 #ГортаємоКалендар #ДеньЗаДнем
 Під час проведення тематичного тижня до відзначення 1030-річчя Хрещення України-Руси у Радехівській бібліотеці відкрито книжково-ілюстративну експозицію «Духовність. Релігія. Книга».
 До теми хрещення зверталися митці та літератори не лише минулого, а й нашого часу, бо проблеми сенсу життя, людських стосунків і вчинків для людини завжди хвилюючі та актуальні. Цілком природно, що у наших читачів неабияку зацікавленість викликали огляди та обговорення видань на тему хрещення у мистецтві та літературі. Величезну кількість мистецьких творів присвячено хрещенню  України-Руси: стінописи та мозаїки Святої Софії, ікони, різноманітні скульптури та архітектурні ансамблі.
 Українське слово теж споконвіку живили християнські ідеї. У книговиданнях бібліотечного фонду представлено широку панораму української релігійної поезії. Учасники читань «Споконвіку було Слово…» переконалися у тому, що високоморальні християнські принципи домінували і домінують у творчості українських письменників від найдавніших часів до сьогодення.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар