четвер, 15 листопада 2018 р.

Героїчна Українська Повстанська Армія

#Згадати #Знати #Пам'ятати
Сьогодні на полицях бібліотеки десятки друкованих видань, присвячених темі героїчної Української Повстанської Армії. Спогади учасників національно-визвольної боротьби, документи, дослідження сучасних істориків, науково-популярні видання. 
 Серед численних документів тієї епохи чи не найкраще промовляють фотоматеріали. Крізь десятиліття, через пошкоджені плівки та фотопапір до нас із старих світлин промовляють 1942-і – 1952-і буремні роки. Ми бачимо людей, які знали, чого хочуть і жертвували заради цього всім, навіть своїм життям.
Увазі читачів пропонується книга «Армія безсмертних», яка містить світлини вояків УПА та учасників збройного підпілля ОУН. Винятковим є 13-й том багатотомного видання «Літопису Повстанської Армії» з інформацією про структуру та діяльність ОУН-УПА на Львівщині, зокрема Радехівщині.
У мешканця м. Радехів В. А. Матиящука є великий доробок краєзнавчих досліджень по даній темі. Він є співавтором книги-альбому «Радехівщина в борні за волю України» про національно-визвольну боротьбу українського народу на теренах нашого краю. 

Немає коментарів:

Дописати коментар