четвер, 28 лютого 2019 р.

Підсумкова нарада бібліотечних працівників

27 лютого відбулася нарада бібліотечних працівників району «Аналіз ефективності діяльності бібліотек району за 2018 рік: від реалізованих планів до нових ідей».
Відкриваючи нараду, директор Наталія Коляда наголосила, що  ефективність роботи бібліотек, їхня роль в житті тієї чи іншої громади багато в чому залежить від авторитету бібліотекарів, їх уміння налагодити співпрацю у своєму регіоні. Творчий підхід бібліотекарів до роботи, інновація в їх діяльності, участь у конкурсах і акціях дає в результаті створення позитивного іміджу бібліотек. А також вона ознайомила присутніх з «Державними соціальними нормативами забезпечення населення публічними бібліотеками в Україні», затвердженими постановою Кабінету Міністрів України №72 від 06 лютого 2019 р. та наказом департаменту з питань культури, національностей та релігій «Про розвиток бібліотек Львівщини», у якому зокрема йдеться про проведення інвентаризацій фондів бібліотек та його списання.
Детально проаналізували роботу бібліотечних установ за 2018 рік завідувачка методико-бібліографічного відділу Ольга Кантор. Адже аналізування роботи – важливий фактор оцінки діяльності бібліотек, визначення її ефективності, якості надання бібліотечних послуг, виявлення позитивних тенденцій розвитку та проблемних питань у сфері бібліотечного обслуговування населення.
Методист І категорії Світлана Сіцілюк вела мову про участь бібліотек у Обласному конкурсі мікропроектів – 2019, а також наголосила на необхідності моніторингу інших конкурсів, у яких бібліотеки можуть взяти участь.
На нараді йшлося також про списання бібліотечних фондів та їх впорядкування після переведення  на УДК. Розглядалися також інші робочі питання.
Голова профспілки бібліотечних працівників Марія Станько проінформувала про наближення звітно-виборних профспілкових зборів, привітала з днем народження бібліотекарів та вела мову про профспілкове життя колективу.

Немає коментарів:

Дописати коментар