четвер, 26 березня 2015 р.

Година цікавих повідомлень "Книги-ювіляри 2015 року" у районній бібліотеці.

Година  цікавих повідомлень   "Книги-ювіляри 2015 року"
у районній бібліотеці.
     2015 рік багатий на ювілейні книжкові дати для відомих у всьому світі видатних творів художньої літератури. Визначні дати великих творінь письменників не могли залишитися непоміченими і для нашої бібліотеки. Тому  поети літературного товариства ім.О.Турянського, яке діє при райбібліотеці, під час чергового засідання були запрошені на годину  цікавих повідомлень   "Книги-ювіляри 2015 року".
      Світлана Сіцілюк запропонувала присутнім помандрувати сторінками книжкових ювілеїв за допомогою інформаційного списку літератури "Книги-ювіляри 2015 року" та підготовленої за ним книжкової виставки. На ній представлені твори української та світової літератури, що є у фонді районної бібліотеки – від найповажнішого віку – "Пісня про Роланда", пам’ятка французького героїчного епосу створена 1170 року (відзначає 845-річний ювілей) та "Слово о полку Ігоревім", пам’ятка давньоукраїнської літератури (830 р.) до наймолодших –«Веселі гуморески» П.Глазового та «Записки українського самашедшого» Л.Костенко (відзначають 5-річний ювілей).
    Ірина Личак вела мову про книги-ювіляри, які видали поети товариства. Це, зокрема, поетичні збірки Василя Пруса "Отчий поріг" (10 р.), Любові Микитюк "У душах будуймо храми" (10 р.) та "Літературна  Радехівщина. Альманах.Число 1"(5 р.).
    Під час спілкування присутні зійшлися на думці, що не важливо який вік має книга, її зміст з роками не втрачає своєї духовності і кожна з них заслуговує на нашу увагу, особливо у свій ювілейний рік. 



             
 
1
Прокомментировать     

Немає коментарів:

Дописати коментар