четвер, 26 березня 2015 р.

Семінар "Сучасні інформаційні сиситеми для українських користувачів з вадами зору: перша українська дейзі -бібліотека".

12 лютого в центральній районній бібліотеці відбувся семінар "Сучасні інформаційні сиситеми для українських користувачів з вадами зору: перша українська дейзі -бібліотека". Семінар проводився з метою залучення працівників публічних бібліотек до начитування літератури для її наступної конвертації у формат "дейзі", ознайомлення бібліотекарів зі світовими стандартами аудіо книг "daisy". Проводила семінар виконавчий директор Львівського обласного осередку всеукраїнської громадської організації "Українська спілка інвалідів -УСІ" кандидат історичних наук, інвалід 1 гр.по зору Оксана Потимко.
    Учасники семінару - бібліотечні працівники району мали змогу побачити декілька документальних фільмів про роботу цієї громадської організації та взяти участь у практичних заняттях - тренінгах.
     Для начитування літератури для її наступної конвертації у формат "дейзі" було відібрано 4 довідкові видання із фондів центральної районної бібліотеки і визначено 4 бібліотечних працівників, які будуть проводити начитування книг.

Немає коментарів:

Дописати коментар