четвер, 10 березня 2016 р.

Вшанування пам’яті Романа Шухевича у бібліотеці.



          З-поміж багатьох визначних діячів національно-визвольного руху середини минуого століття одне з чільних місць посідає Роман  Шухевич. У його постаті віддзеркалилася доля покоління українців 30-40- х  років, які мужньо і жертовно боролися за незалежність своєї Батьківщини. Про Р. Шухевича написано і сказано немало, та й цього недостатньо, щоб осягнути величезне його значення для нашого національного життя.
       Вранці 5 березня 1950 року, коли насичена кров’ю Героїв українська земля вітала прихід весни, в непримітному селі Білогорщі, неподалік Львова, загинув Командир армії безсмертних Роман Шухевич. Він відійшов у вічність у самому розквіті сил – на 43-му році життя. В той день Україна втратила одного з найбільших своїх Героїв.
       Не залишилися осторонь  по відзначенню  66-ої річниці з дня смерті легендарного  Тараса Чупринки і працівники Радехівської центральної районної бібліотеки, які  спільно з членами Радехівської районної станиці ВГО „Братства вояків ОУН-УПА ім.Генерала Романа Шухевича” провели годину історії „Ім’я, вкрите безсмертною славою”. 5 березня 2016р. вони зібрались у читальній залі районної бібліотеки, щоб віддати шану світлій пам’яті генерал-хорунжого УПА. Працівники бібліотеки Г.Стадник та І.Личак розповіли про маловідомі факти із життя Р.Шухевича, ознайомили присутніх  з науково-популярними та періодичними виданнями, художньою літературою, представленою на книжковій виставці „Роман Шухевич — життя на вівтар свободи”. Голова цього братства З.І.Твердохліб започаткував ідею щорічного вшанування пам’яті славного командира у приміщенні Народного Дому м.Радехова, у якому деякий час проживала родина Шухевичів.  На закінчення заходу прозвучав вірш  місцевої поетеси, члена літературного товариства ім.О.Турянського Зоряни Мовчан  „Нескореному. Справжньому сину України — Роману Шухевичу світла пам’ять”
                      Ім’я його житиме в віках.
                      Задля тебе, Україно рідна,  
                      Він пройшов такий

                                      тернистий шлях.

Немає коментарів:

Дописати коментар