середа, 2 березня 2016 р.

Творчий світ митця

  У читальній залі Радехівської районної бібліотеки 1 березня 2016 року   відбулася мистецька зустріч з художником, заслуженим працівником  культури України Василем Григоровичем Парахіним. Палітра аудиторії була досить широка: були присутні слухачі районної школи молодого вихователя (керівник Коваль Н.В.) та методичного об’єднання вчителів образотворчого мистецтва (методист відділу освіти Красіцька Г.О.), читачі, бібліотекарі та шанувальники живопису. 
 Ведучі заходу Г. Стадник та І. Личак ознайомили присутніх з багатогранністю таланту непересічного художника, різьбяра, педагога В.Парахіна,  цікаво та змістовно розповіли про його життєвий і творчий шлях. Однак найцікавішою частиною заходу стало живе спілкування з митцем. Розповідь Василя Григоровича була не лише щирою, а ще й близькою і зрозумілою кожному з присутніх: він поділився приємними спогадами та планами на майбутнє.  Почуття любові до України, до своєї землі художник  намагався привити під час майстер-класу з азів народного живопису „Лінія в народному мистецтві”. Він показав, як за допомогою звичайних ліній можна намалювати майже все. Адже тільки художник може краще від слів відтворити на папері чи на полотні навколишній світ, висловити своє захоплення, передати настрій, а присутні в залі мали  можливість милуватися красою. І кожен міг долучитися до прекрасного світу мистецтва та спробувати відкрити в собі митця.  Своїми враженнями від відвідин мистецької світлиці В.Парахіна на хуторі Черуковатиця поділилася шанувальниця його творчості М.О.Твердохліб, а місцева поетеса та педагог   Г.Березюк написала поетичні рядки, присвячені п.Василю:   
          Кладе на барви, на веселкові,
          Весняну повінь, пташиний гам,
          Що надихають його любовю,
          Яку ділити не в силах сам.
  Присутні подякували гостю за теплі миттєвості спілкування, за проведений майстер-клас і побажали творчої наснаги, хороших ідей та їх втілення. Чудовим музичним доповненням мистецької зустрічі став виступ – „ гопачок” у виконанні юних скрипальок  Маргарити та Оленки Салань.
   До уваги присутніх була оформлена книжково-ілюстративна виставка „Мистецтво вічної краси”, а кожна учасниця мала можливість перегорнути сторінки книг „Лінія в народному мистецтві” та „Промінь воскресіння”, подарованих автором для бібліотеки. Мистецька зустріч з В.Парахіним для учасників стала справжнім Святом.

Немає коментарів:

Дописати коментар