пʼятниця, 17 червня 2016 р.

Вшанування провідника

«У вогні перетоплюється залізо у сталь, у боротьбі формується народ у націю» ці слова належать Євгену Коновальцю, ім’я якого носить одна з вулиць нашого міста.
14 червня 2016 року виповнилося 125 років від дня народження Євгена Коновальця – полковника Армії УНР, командира УВО, голови проводу Українських Націоналістів. Ця постать назавжди увійшла в історію України ХХ століття.
З метою вшанування пам’яті видатного українця  Верховна Рада України постановила урочисто відзначити на державному рівню цю дату.
2016 рік оголошено роком Євгена Коновальця на Львівщині. Саме цій події присвячена книжкова виставка «Євген Коновалець і сучасна доба», яка експонується відвідувачам в читальній залі Радехівської районної бібліотеки. На виставці представлені книги, газетно-журнальні публікації, з яких можна отримати інформацію про діяча українського національно-визвольного руху, який заради незалежності свого народу свідомо зрікся багатьох життєвих благ, став на шлях борця і мученика, жив заради майбутнього власного народу і залишив нам приклад синівського ставлення до рідної землі.
Євген Коновалець був і залишається для майбутніх поколінь вождем української нації.
Шановні краяни! Запрошуємо Вас у читальну залу Радехівської районної бібліотеки, де матимете можливість більш детально перегорнути відомі і невідомі сторінки життєвого шляху Євгена Коновальця.

Немає коментарів:

Дописати коментар