вівторок, 27 вересня 2016 р.

Дві події із діяльності товариства.

                                          Таланти Радехівщини

        Дві гарні події святково доповнили вересневе засідання радехівського районного літературного товариства імені Осипа Турянського, що діє при районній бібліотеці.  Насамперед, до членів товариства завітала лауреат Міжнародного конкурсу „Коронація слова –2016” в номінації  „Романи ”, автор роману „Я, ти і наш мальований і немальований Бог”, радехівчанка, вчитель географії середньої спеціалізованої школи з поглибленим вивченням іноземних мов Тетяна Романівна Пахомова.
      Ії представила присутнім бібліотекар читального залу Анна Стадник. Уважно слухали місцеві літератори розповідь Тетяни Романівни про те, як виник задум написати роман, як цей задум втілювався в літературний твір, про перебіг самого конкурсу. А потім ще була нелегка праця з видавництвом, щоб рукопис набув ознак гарної книжки, красиво поліграфічно оформленої. Багато було запитань до шановного лауреата, але вона на усі дала вичерпні відповіді.
     З не меншою цікавістю дізналися присутні у читальному залі про те, що Тетяна Пахомова у ці дні працює над новим великим за обсягом романом. І цей твір, як і попередній, тісно пов’язаний із нашою Радехівщиною. У знак вдячності за таку теплу, невимушену зустріч юна читачка бібліотеки Марія Пилип’як подарувала Тетяні Романівні пісню „Многая літа”. А вона, у свою чергу, подарувала читальному залу районної бібліотеки свій роман із дарчим підписом.
      Другою подією вересневого засідання стало те, що за сприянням члена літературного товариства Степана Лепеха на зустріч з місцевими літераторами завітала жителька села Бабичі Михайлина Гудзінська. До виходу на пенсію вона працювала в сфері торгівлі та бібліотекарем місцевої бібліотеки. „Але найголовніше, – як сказав Степан Лепех, – вона все своє життя „присвятила ” (якщо можна так сказати ) поетичній творчості. У її доробку понад тисячу віршів. Списано десяток товстелезних зошитів. Але ці чудові вірші ще ніде не друкувалися, за стільки літ пані Михайлина не видала жодної збірки. Правда, у ці дні товариство вже інтенсивно працює над підготовкою до друку першої її поетичної ластівки ”.
         Потім присутні в залі давали Михайлині Гудзінській найрізноманітніші запитання, але в усіх було нестримне бажання якнайшвидше почути її поетичні твори, які так високо оцінив Степан Лепех. І коли вона почала читати свої поезії, то усі були приємно здивовані, що такий талант так  довго торував шлях до товариства, до людей.
          Отже, ще на одного талановитого літератора зросла кількість нашого товариства.

Немає коментарів:

Дописати коментар