четвер, 6 квітня 2017 р.

Із пуп’янка долонь викохується слово…


10-й районний конкурс літературної творчості серед дітей, юнацтва та молоді «Первоцвіт» зібрав 35 учасників.
Фінальне дійство ювілейного літературного конкурсу «Первоцвіт – 2017» відбулося 2 квітня у Радехівській світлиці. Організатори конкурсу, модератори зустрічі бібліотекар районної бібліотеки Наталія Мандюк та учасниця творчого об’єднання «Тарасова криниця», тележурналіст, поетеса Мар’яна Зеленюк запропонували насичену програму.
Конкурсанти зустрілися з львівськими письменниками Зеновієм  Филипчуком та Наталією Калиновською, які оцінювали подані на конкурс твори. Почесні гості зустрічі  члени літературного товариства ім. О. Турянського Михайло Костів,  Стефанія Лепех, Галина Березюк та Зеновій Твердохліб висловлювали критичні зауваження юним аматорам слова, давали консультації-поради. Конкурсанти із захопленням слухали вірші в авторському виконанні знаних львівських та радехівських поетів.
Всі учасники конкурсу були нагороджені грамотами за зайняті призові місця і участь та отримали у подарунок книги з автографами і побажаннями від С. Лепех, З. Филипчука та Н. Калиновської, а також книжкові закладки з логотипом конкурсу.
Ювілейна зустріч супроводжувалася переглядом фільму-спогаду про конкурс «Первоцвіт», який був створений на телестудії «Радехів».
Несподіваними стали музичні дарунки від педагога-музиканта Євгенії Зробок та учениці школи мистецтв Вікторії Клочко, які віртуозно виконали етюди на фортепіано у чотири руки.
Особливу зацікавленість викликала презентація нового віршованого роману З. Филипчука «Різдво у пустині» про роки заслання Т. Г. Шевченка.
Конкурс відбувся за фінансової підтримки Радехівської міської ради та при організаційному сприянні директора районної бібліотеки Н. В. Коляди. 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар