пʼятниця, 4 грудня 2015 р.

День інформації «Книги львівських видавництв» у районній бібліотеці




День інформації «Книги львівських  видавництв», що пройшов 29 листопада 2015 року  у Радехівській центральній районній бібліотеці, долучив користувачів до читання нової літератури та ознайомив з розмаїттям книжкових видавництв Львова.
Цього дня у бібліотеці були організовані виставки літератури «Книжкове розмаїття» та «Перлини книжкових видавництв у фондах Радехівської ЦРБ».
У заході взяли участь поети  літературного товариства ім. О. Турянського, які цього дня зібралися на своє чергове засідання, та інші користувачі бібліотеки. Із цікавістю вони прослухали експрес-інформацію «ХТО Є ХТО: українські видавництва» та інформаційний огляд «Книжкові видавництва Львова», які провели працівники інформаційно-бібліографічного відділу Ірина Личак та Світлана Сіцілюк.
Під час перегляду виставок літератури користувачі мали змогу відкрити для себе цікаві книги та видавництва.
Експрес-огляди нових видань, інформаційні хвилинки,  які проводили бібліотекарі протягом дня, познайомили присутніх в залі з новинками сучасних львівських видавництв «Аверс», «Апріорі», «Астролябія», «Галицька Видавнича Спілка», «Добра книжка», «Кальварія», «Каменяр», «Край», «Літопис», «Світ»,   «Свічадо», «Тріада  плюс», «Центр Європи» та інших, допомогли  користувачам у виборі книг.
Усі бажаючі мали можливість взяти участь у вікторині «Безмежний світ книг».
 
У цей день краєзнавець, голова Радехівського районного крєзнавчого товариства ім. Я. Миколаєвича Ігор Гілевич подарував  районній бібліотеці своє щойно видане дослідження «Старий цвинтар у м. Радехів: історія та реалії сьогодення»,  яке поповнить краєзнавчі фонди читальної зали та абонементу.
Таким чином, розмаїтість видавництв, які сьогодні активно працюють на книжковому ринку, створює позитивні умови для друку україномовних творів та розвитку української літератури сучасності.










Немає коментарів:

Дописати коментар