пʼятниця, 11 грудня 2015 р.

Тиждень права у Радехівській центральній районній бібліотеці






Враховуючи важливе значення правової освіти у розбудові України як правової держави, вихованні у громадян поваги до закону і прав людини  Радехівською центральною районною бібліотекою в рамках Всеукраїнського тижня права, з 7 по 12 грудня 2015 року, проведено  ряд заходів:          
книжкова  виставка "Права людини: громадянські, політичні, соціально-економічні" та правничі діалоги,
- інформаційні повідомлення "Розуміти. Знати. Дотримуватись",
- виставки-диспути "Демократія і демократична держава","Що означають поняття "право людини" і "свобода людини",
- лекція "Правова освіта і правова культура в громаді" .
 У межах Тижня права 10 грудня 2015 року  в читальній залі районної бібліотеки було прочитано лекцію за участю представника Буського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрківа Василя Богдановича. Лекція присвячена оглядові основних правових документів світового масштабу й всеукраїнського значення, а також було висвітлено поняття «право» загалом. 
У лекції було подано стислий історичний екскурс до витоків законодавства, початків створення правових збірок й нормативних актів. Означено, що ще Біблія виголошувала перші правові положення, закликаючи до захисту людини як унікальної особистості; коротко окреслено історію права в Давній Греції, Давньому Римі, на Давньому Сході, а також в середньовічні часи. 
Метою лекції було підвищення правової культури  користувачів та співробітників бібліотеки, поглиблення й збагачення їхніх знань про права людини. Всі присутні мали можливість ознайомитися з книжковою виставкою "Мову закону знай і вивчай". Бажаючі отримали  індивідуальні консультації представника Центру.
Заходи, які проводяться в районній бібліотеці, спрямовані на підвищення загального рівня правової культури, поширення інформації з реалізації і захисту прав людини.



Немає коментарів:

Дописати коментар