пʼятниця, 26 лютого 2016 р.

        Зустрічі з Лесею – під такою назвою проходять у Радехівській районній бібліотеці заходи, приурочені 145 –річниці від дня народження Лесі Українки. 25 лютого, у день народження геніальної поетеси, у читальній залі була проведена літературна година  Наша Леся: маловідомі сюжети з життя.
         145 років тому народилася вона в сімї Косачів, щоб стати Лесею Українкою, дорогою для нас своєю винятковістю і своєю звичайністю.  ”Сьогодні відкриваються нові і маловідомі сторінки життя та творчості Лесі Українки” – про це розповідали бібліотекарі, презентуючи відкриту у бібліотеці книжкову виставку  ”Довго сими щирими словами до людей промовлятиму я…”.
          Світ мудрого і красивого, правдивого і чуйного, доброго та мужнього слова поетеси – це її творчість. Тому із задоволенням слухалися поетичні рядки:  Небо глибоке, сонце ласкавеє.  ”Мрія далекая, мрія минулаяТиша в морі та інші.

           ”Відвертість душі Лесі Українки, владна щирість її таланту захоплює та зачаровує – бо ж кожен великий поет ще і ще раз відкриває світ своїми словами , запрошуючи у нововідкритість” – такими словами завершилася літературна година.




Немає коментарів:

Дописати коментар