понеділок, 3 липня 2017 р.

Година цікавої інформації «Легендарний Тарас Чупринка»

Задля тебе, Україно рідна,
Він пройшов такий
Тернистий шлях…

                   Зоряна Мовчан

 До вшанування 110-ї річниці від дня народження Романа Шухевича у бібліотеці пройшла година цікавої інформації «Легендарний Тарас Чупринка» (із циклу просвітницьких читань «Українці. Історія нескорених»). 

 Про маловідомі факти із життя Головнокомандувача УПА, родинне дерево Шухевичів, роки навчання молодого Романа, захоплення та особисті якості дізнаємось з історико-документальної літератури. Тож літературний екскурс виданнями В. Кука «Генерал-хорунжий Роман Шушевич» та збірки статей Б.Гордасевича «З минулого в сучасне» істотно поповнив наше знайомство з Постаттю Романа Шухевича.
 Провідний бібліограф І. Личак провела огляд книжкової виставки та літопису Героя в датах. Вона звернула увагу на вірші, пісні, художню літературу, спогади про Тараса Чупринку та праці генерал-хорунжого. Ірина Личак відповіла на запитання про музеї та пам’ятники відомому діячеві національно-визвольного руху Роману Шухевичу.
 
Особливу увагу на книжковій виставці привертає історико-публіцистичне видання краєзнавця Василя Пруса «Роман Шухевич і Радехівщина» та світлини з архіву Центру досліджень визвольного руху.
 Запрошуємо вас до вшанування пам’ятної дати і на тематичні екскурсії Радехівським Українським Народним Домом (де свого часу проживала родина Шухевичів).

Немає коментарів:

Дописати коментар