четвер, 10 серпня 2017 р.

Вагомий дарунок бібліотеці від Почесного громадянина міста Радехова Левка Лук’яненка


Гарним літнім подарунком читачам районної книгозбірні та колективу бібліотеки стали книги, подаровані Героєм України, Шевченківським лауреатом Левком Лук’яненком.

Тринадцятитомне видання «Шлях до відродження» відомого державного та громадсько-політичного діяча України, багатолітнього в’язня ГУЛАГу вийшло друком у Києві 2014 року і  поповнило фонд нашої бібліотеки. 
Книги історико-політичного та філософського змісту  представила працівник  читального залу Ганна Стадник на черговій зустрічі ветеранів і членів Братства станиці ОУН-УПА імені Романа Шухевича.  
«Шлях до відродження» – це підсумок літературної творчості блискучого публіциста та вдумливого аналітика  від 1990-х до 2014 року,  спогади та роздуми, листи та статті,  інформація про діяльність УГС та Української  республіканської партії, про Рух і боротьбу за самостійність України, про заснування першого українського посольства в Канаді, про діяльність різних організацій та про осмислення історичного розвитку України.
Левко Лук’яненко має безпосереднє відношення до нашого міста, адже у 1958-1959 роках він працював на посаді штатного пропагандиста у Радехівському райкомі і проживав у місті  по проспекті Відродження, 12.  Багато хто з радехівчан мав чудову нагоду поспілкуватися з ним особисто, відчути  надзвичайну енергію та  дух  людини, палкого патріота, борця-націоналіста.
Тож кожен читач знайде у цьому виданні щось цікаве і корисне для себе.

Немає коментарів:

Дописати коментар