середа, 20 грудня 2017 р.

Година пам’яті «Зроніть сльозу і хай свіча не згасне»

Народ України схиляє голову перед трагічною сторінкою свого життя. Пам‘ять про знищених і невинно убієнних об’єднує у великій скорботі всіх, хто любить Україну, незалежно від національності і мови спілкування, віросповідання чи місця проживання – тобто весь український народ.
Напередодні вшанування пам`яті жертв голодомору учні 9-Б класу ЗОШ № 1 та їхній класний керівник Кнехт Уляна Григорівна стали учасниками години пам’яті «Зроніть сльозу і хай свіча не згасне», яка відбулася у районній бібліотеці.

Ведучі заходу розповіли учням про найчорніші сторінки в історії України  22 місяці штучного, навмисного голоду, який став повселюдною катастрофою XX століття. Страхітливий, досі не бачений світом мор. Не було зафіксовано голоду подібного тому, що випав тоді на долю однієї з найродючіших країн.
Діти проникливо читали спогади людей, які пережили ці страшні роки.
 
Наприкінці заходу був проведений огляд літератури, під час якого провідний бібліограф Ірина Личак ознайомила присутніх з художніми творами про страшні роки голодомору в Україні.

Запрошуємо всіх небайдужих завітати до нашої бібліотеки і переглянути книжкову виставку «Забуттю не підлягає».
Хай у кожній душі, в кожному серці запалає свічка скорботи, хай заговорять усі свідки тих страшних днів, хай будуть завжди доглянутими могили безневинних жертв, бо хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Пам'ятаймо про це завжди!


Немає коментарів:

Дописати коментар