пʼятниця, 8 червня 2018 р.

Наш обов’язок – пам’ятати

    #Згадати #Знати #Пам’ятати                               
  День пам'яті жертв політичних репресій в Україні встановлено згідно з Указом Президента від 21 травня 2007 року, щороку відзначається у третю неділю травня. Цю пам'ятну дату встановлено окремою датою на підтримку ініціативи громадськості.
  Ми в жалобі схиляємо голови перед нашими співвітчизниками, що стали жертвами кривавого тоталітарного режиму. Намагаючись позбавити наш народ його національної свідомості, історичної пам’яті та прагнення до свободи мільйони українців, зокрема і наших земляків, було закатовано у застінках НКВС, розстріляно, відправлено у табори, тюрми, висилки. Їм було винесено смертний вирок лише за те, що були українцями і мали сміливість говорити про це вголос. 
 Мільйони людей рішеннями сталінської влади було безпідставно оголошено «ворогами народу», страчено фактично без суду і слідства, приречено на муки та голодну смерть у таборах чи на засланні. Репресій зазнали, як правило, найбільш обдаровані, працьовиті і соціально активні громадяни. 
  У районній бібліотеці були проведені  інформаційно-історичні діалоги «Політичні репресії та їх наслідки». В цей день ми згадуємо і наших краян, які стали жертвою репресій більшовицького режиму, були ув’язнені у концтаборах. Про це  можна дізнатись із газетно-журнальних статей  краєзнавчої періодики. 
 Присутні переглянули  виставку-реквієм «Пам’ять через роки», на якій представлені книги про репресії радянської влади щодо українців, а також публікації про репресованих українських письменників та громадських діячів.
  Раніше репресованих згадували разом із жертвами голодоморів і лише сьогодні жодних таємниць, замовчувань та викривлень у питаннях, які стосуються політичних репресій немає і не може бути. Священним обов'язком кожного громадянина будь-якої держави є збереження пам'яті про минуле свого народу. Саме тому нам, сьогоднішнім українцям, так важливо привернути увагу нашого суспільства до трагічних подій історії України.       
 Наш обов’язок – пам’ятати, передавати нащадкам правду про минуле.
 Все, що залишилось – пам'ять... Про тих, хто міг жити поруч. Про тих, кого нещадно вбили … Ми пам`ятаємо...

Немає коментарів:

Дописати коментар