вівторок, 7 лютого 2017 р.

Із циклу „ Літературно-мистецькі зустрічі та розмови”

 
        Вшанувати 115-ту річницю від дня народження української письменниці, живописця, скульптора, писанкарки, перекладачки Оксани Лятуринської зібралися у світлиці Союзу Українок читачі та працівники Радехівської районної бібліотеки.
  Вона творила для України, але поза Україною. Ще донедавна на творчість цієї непересічної особистості в Україні було накладено табу, адже провідною ідеєю її життя і творчості була ідея державної самостійності України.  На сьогоднішній день Оксана Лятуринська повертається у нашу літературу та мистецтво у всій повноті свого великого таланту. Про це розповіли працівники бібліотеки під час  літературної подорожі „Дивосвіт письменниці та мисткині Оксани Лятуринської”. Книжкова виставка-експозиція „Княгиня української духовності” викликає інтерес у відвідувачів бібліотеки і відкрита для ознайомлення.
Творча спадщина Оксани Лятуринської увійшла до скарбниці непересічних цінностей культурних надбань українського народу. Про  шляхетну панну поезії написав віршованими рядками Євген Маланюк:
      Аж пуща зашумить волинська,
      Й на оксамит і златоглав
      В сап’янцях легких Лятуринська
      Виходить годувати пав.

      Ворожить про весну колишню, 
      Любов вціловує в слова
      І випускає сокіл пісню
      З гаптованого рукава.


Немає коментарів:

Дописати коментар