четвер, 16 лютого 2017 р.

Афганістан – ціна чужої війни

                                                     Минають дні, ідуть роки.
                                                     Життя листки перегортає,
                                                      А біль Афгану навіки
                                                      В душі чомусь не замовкає.

  16 лютого в центральній районній бібліотеці до дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 28-ї річниці виведення військ з Афганістану відбулася година-спомин на тему «Чужиною забрані долі». На заході були присутні учні Радехівської ЗОШ №1, які разом з працівниками бібліотеки, Народного дому вшанували тих, кому довелося воювати в чужих країнах. 
    Учасники заходу мали змогу дізнатися, що афганська війна не оминула і Радехівщину. За десять років війни понад 120 юнаків з нашого району побували в афганському пеклі. З них одинадцять
військовослужбовців нагороджено медалями «За бойові заслуги» і «За відвагу». Та найбільше горе спіткало родини: Анатолія Павлосюка, Івана Павлюка, Василя Лещишина, Ярослава Лащука, Володимира Басюка, Михайла Гриба, яких орденами і медалями нагороджено посмертно.
 Працівниками районної бібліотеки було організовано тематичну книжкову виставку «Афганська війна очима сьогодення», на якій представлені історичні документи та художні твори, присвячені подіям в Афганістані.                                                              



Немає коментарів:

Дописати коментар