середа, 1 лютого 2017 р.

Творча зустріч з Ганною Пехник

28 січня 2017 року в літературній вітальні  Радехівської  районної бібліотеки відбулася творча зустріч з поетесою, членом літературного товариства ім. О. Турянського  Ганною Пехник, яка презентувала свою першу збірку поезій та мемуарів Мелодія душі моєї.
В бібліотеці було святково і людно.
Прибули і дали оцінку творчості ті, котрі люблять книгу і поезію, поети Радехівщини Михайло Костів, Степан Лепех, Галина Свічановська, Ольга Тимошенко, інші. В числі поціновувачів літературного слова духовний наставник отець Володимир, юрист, помічник депутата Верховної Ради України Тетяна Садовська, працівники ЦРБ, друзі, колеги, сусіди. Це шановані Володимир Семенюк, Галина Фарина, Ольга Гетьман, Любов Призва, інші…
Порадіти за свою матусю приїхала донька Вікторія з чоловіком Назарієм і онучок Дем’янчик, який читав свій власний віршик “Про воду в пустелі“.
Працівники бібліотеки Ганна Стадник та Ірина Личак розповіли про життєвий  і творчий шлях Ганни Пехник, а Наталія Мандюк зробила огляд творчого доробку авторки.
Чарівним дуетом звучали у виконанні Олега Мулика і його доньки Оксани пісні про маму, про кохання. Пісню “Родина“ подарував Денис Калитовський.
Галина Підгайна драматизувала “Філіжанку кави” та пошанувала спогадами (“Розповідь фельдшерки Клави“ із мемуарів…) сім’ю Семенюків, Клаву і Володимира, із Стоянова. Лариса Сайкевич-Калитовська  дала відповідь на запитання, чи бачила в майбутньому поетесу в Ганні Михайлівні. Ніна Загиней дуже мудро і виважено поділилася прочитаним. Лариса Лучко підкреслила, що від прочитаної збірки повіяло теплом родинним і що найважливіше у житті – це домашній затишок… Радо ділилися своїми враженнями від збірки також інші учасники зустрічі.
На закінчення директор РЦБС Наталя Коляда сказала, що в поезії уже знайшла для себе  корисне, ту зернину добра, яку понесе в ширше коло читачів.
  Автор у своїх поезіях виклала думки, мрії, сподівання і пошуки істини на відродження українського духу. Закликає усім серцем, єством любити Україну, один одного. У віршах-присвятах автор дарує свою  “всеосяжну величну любов” родині та з теплотою згадує друзів, з якими крокує по життю. У мемуарах відтворює своє родове коріння та приємні спогади дитячих літ.
Шановні читачі! Любителі поезії!Читайте і Ви під гарний настрій поезію Ганни Пехник і знаходьте насолоду для душі. Заходьте будь ласка частіше в районну та шкільні бібліотеки, бібліотекарі Вам будуть раді!



















Немає коментарів:

Дописати коментар