пʼятниця, 3 березня 2017 р.

Школа бібліотекаря-початківця

 Згідно плану роботи методично-бібліографічного відділу 1 березня  проведено навчання в школі бібліотекаря-початківця для працівників, які у 2016 р. були прийняті на роботу у бібліотеки-філії с. Бабичі, с. Нестаничі та с. Поздимир. У них вже відбувся період адаптації, під час якого бібліотекарі ознайомилися з основними напрямками діяльності, з особливостями роботи у сільській бібліотеці, послугами, що надаються користувачам, веденням документації, плануванням та звітністю тощо.
      Урок «Школи», присвячений темі «Організація книжкової виставки – це наука та мистецтво» пройшов у формі консультацій, методичних порад та практичних занять. На початку роботи учасники «Школи» заповнили запропоновану анкету «8 запитань», яка допоможе планувати подальші заняття. Куратор проекту – завідувач МБВ РЦБС О. С. Кантор – досить докладно висвітлила тему уроку для учасників «Школи». Методист ЦРБ С. І. Сіцілюк зробила комп’ютерну презентацію «Виставка у бібліотеці як витвір бібліотечного мистецтва», а провідний бібліограф І. С. Личак у читальній залі районної бібліотеки надала практичну консультацію «Бібліографічне доповнення книжкових виставок».
     Бібліотекарі-початківці активно обговорювали питання оформлення бібліотечного простору та отримали необхідні знання в організації книжкових виставок, які змогли втілити під час практичного заняття.
     На закріплення вивченого бібліотекарі отримали домашнє завдання: організувати книжкову виставку у своїй бібліотеці, презентувати її користувачам та представити в ЦРБ фотозвіт.




Немає коментарів:

Дописати коментар