середа, 22 березня 2017 р.

В Японію через Україну. Країна Сонця: традиції та сучасність

   Під такою назвою 19 березня у рамках проведення Днів Японії у Радехівській районній бібліотеці була відкрита літературно-мистецька виставка – подорож, на якій представлені література про унікальну культуру Японії в поєднанні з друкованими виданнями  про культуру та побут українців.
    Багатьом українцям східна культура є не зовсім зрозумілою та відомою, тому працівники бібліотеки вирішили разом з активними читачами доторкнутися до вивчення загадкової Японії. Під час презентації виставки цікавим каскадом інформаційних повідомлень «Україна – Японія: діалог культур» про звичаї та традиції  поділилась провідний бібліограф І.Личак та провела експрес-огляд «Традиційні обереги японців та українців».
 Майстерні прикраси, самобутні рукотворні предмети інтер’єру, різноманітні ляльки споріднюють історію та традиційну японську і українську культури. 
    Тож, радехівські народні майстрині Галина Лещишин та Ольга Лотоцька на виставках-інсталяціях презентували власні рукотворні роботи у японській техніці виконання (амігурумі, канзаші, топіарій) та символічні національні прикраси (силянки та ґердани). 
  Діти та дорослі розглядали ілюстровані видання, з цікавістю слухали майстринь, із задоволенням приміряли прикраси, адже вони личать і паням, і маленьким панночкам.
В усіх  залишилися  незабутні враження  та яскраві емоції.
Читаймо та відкриваймо культуру Японії, збагачуймо знання про нашу національну культуру!
 Вдивляйтеся  у звичайне – і побачите несподіване…..
       

Немає коментарів:

Дописати коментар