четвер, 16 березня 2017 р.

Відомі постаті Радехівщини



15 березня 2017 р. у читальній залі Радехівської книгозбірні відбулася інформаційно-краєзнавча година «Служив Богові та людям» із циклу «Що ми знаємо про них». Захід присвячений 105-й річниці від дня народження нашого земляка, уродженця с. Н. Витків душпастира, місіонера, професора, організатора українських шкіл при церквах в Аргентині о. Ореста-Степана Карплюка.

Учасники громадської організації Всеукраїнського об’єднання братства ОУН-УПА ім.Р.Шухевича та інші читачі, бібліотекарі мали можливість дізнатися про краянина, який служив Богові і людям далеко від Батьківщини та серцем і душею завжди був  з Україною, своїми друзями, односельчанами, близькими і рідними. 
Цікавими спогадами про о. Ореста-Степана Карплюка поділилися його родичі п. М.С.Стражник, директор Нововитківської школи і п. М.Л.Іванців, племінниця отця, а також З.І.Твердохліб.

Бібліотекар читального залу Ганна Стадник ознайомила присутніх з виставкою-персоналією, на якій представлені матеріали і фотосвітлини про життєвий шлях душпастира.
                   

Немає коментарів:

Дописати коментар