понеділок, 22 травня 2017 р.

БЕЗМЕЖНИЙ ВСЕСВІТ УКРАЇНСЬКОЇ ВИШИВКИ

Всесвітній день вишиванки – це свято, що покликане популяризувати українську культуру і традиції – і відзначається щороку в третій четвер травня. У 2017 році –18 травня. У цей день українці вдягають вишиванки на роботу, навчання або просто прогулюються вулицями своїх міст. 
Для українця вишиванка – не просто одяг. Це щось дуже особливе: особисте, рідне, святе. Вишивка – як символ, який зберігає його коріння, ідентичність, розуміння себе. Це наша історія: міфологія, релігія, давнє мистецтво наших предків, душа нашого народу. Та більше того, у вишивці зашифровано наш генетичний код.
День вишиванки у Радехівській районній бібліотеці. Флешмоб «У вишиванці з книгою». У рушниковому розмаїтті та книжковому багатстві у нашій бібліотеці відкрито книжкові експозиції «Вишиваємо з бібліотекою» та «Світ краси і фантазії…».

 

 

 




 

В Радехові о 14:00 годині біля пам’ятника Т. Г. Шевченку відбулося масштабне дійство флешмоб – з нагоди Дня вишиванки. Працівники Радехівської книгозбірні також долучилися до святкування.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар