середа, 24 травня 2017 р.

Мистецькими сходинками до Шевченка

Т. Шевченко – живописець, офортист, майстер рисунка, акварелі і сепії та перший український мистецтвознавець, погляди якого зберігають свою силу і наш час.
Звернення до постаті Шевченка – це завжди актуальне «повернення до джерел». Так ми повсякчас відновлюємо пам’ять, без якої не обійтись у контексті розбудови людини, культури, нації. Звернення до Шевченкової мистецької спадщини – можливість доторкнутися до високих і вічних істин.
Разом з читачами бібліотекарки Радехівської книгозбірні намагалися піднятися «сходинками» маловідомого митця на зустрічі у «Клубі вихідного дня»… Також сходинками піднімалися О. Тимошенко, Н. Тимчак, М. Курило, Г. Брановська, Ю. Сухар та інші.
На одній із сходинок Ірина Личак презентувала мистецький альбом Лесі Генералюк «Святим дивом сяють храми Божі…» про храми України в малярстві, поезії, прозі Шевченка. На інших – виставлялися офорти митця, багатотомне видання мистецької спадщини та альбом колекції творів, що зберігаються у Національному музеї Генія. 
Надзвичайно цікавою була розповідь читачки Олі Тимошенко про роки навчання та становлення митця у Петербурзькій Академії художеств. Як зміг поєднати талант майстра слова та пензля наш Шевченко? – на це питання усі зацікавлені шукали відповіді разом з Наталією Мандюк. Феномен Шевченка – у друкованих виданнях, які Вам пропонує Радехівська бібліотека.

Немає коментарів:

Дописати коментар