четвер, 4 жовтня 2018 р.

Бібліотечна мандрівка «Замки Львівщини» в рамках Року культурної спадщини


Напередодні Міжнародного дня туризму та Всеукраїнського дня бібліотек бібліотекарі Радехівської РЦБС мали змогу побувати у Підгорецькому монастирі (комплекс – це церква, келії та дзвіниця), пам’ятці архітектури ХVІІІ ст.
Ми помолилися в монастирській церкві Благовіщення Пресвятої Богородиці, приклалися до коронованої у 1754 р. чудотворної ікони Підгорецької Матері Божої, яка належить до давніх плакучих ікон.
Також здійснили екскурсію в знаменитий Підгорецький замок, який «зіграв» роль Лувра – тут знімалися сцени фільму «Д`Артаньян і три мушкетери», а також «Потоп», «Богдан Хмельницький», «Помилка Оноре де Бальзака» і «Дике полювання короля Стаха».  Є у Підгорецького замку і своя загадкова легенда про привида – Білу Пані.
Підгорецький замок разом з Олеським замком і Золочівським замком входять в екскурсійний маршрут – «Золоту підкову Львівщини».
Сповнені незабутніх вражень, позитивних емоцій, з гарним настроєм та безліччю світлин повернулись на Радехівщину. Поїздку організувала голова профспілки бібліотечних працівників району Марія Станько.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар