пʼятниця, 5 жовтня 2018 р.

На пошану ювіляра

  29 вересня виповнюється 105 років від дня народження Теодора Дмитровича Микитина – українського письменника, бібліографа, члена Спілки письменників України, педагога, нашого земляка – уродженця міста Радехова.
  В Радехівській книгозбірні відбувся літературно-біографічний етюд «Автор історичних повістей – наш земляк». Вивчення української літератури неможливе без розгляду життєвого та творчого шляху письменника. Перш за все тому, що біографія – це ключ до творчості. Краєзнавча розвідка бібліотекаря читальної зали Ганни Стадник про дитячі роки Теодора Микитина у нашому місті та неодноразові зустрічі письменника з земляками зацікавили усіх відвідувачів.
  Спогадами про особисте знайомство з відомим письменником поділився журналіст, колишній редактор Радехівської районної газети Михайло Костів. «Його твори популярні серед читачів, адже він стоїть в одному ряду поруч з такими письменниками як А.Чайковський, Ю.Опільський та А.Кащенко», – таку оцінку його творчості дав М. Костів. 
  Теодор Микитин – автор більше двадцяти романів та повістей, укладач двох бібліографічних покажчиків , автор багатьох наукових статей з книгознавства. Понад 30 років працював у Львівській науковій бібліотеці рідного університету. Книги з його дарчим підписом є у фонді нашої бібліотеки. Його твори читаються легко та захоплююче. З ними можна ознайомитися з книжкової виставки.

Немає коментарів:

Дописати коментар