середа, 19 грудня 2018 р.

Семінар «Бібліотека – креативний простір для молоді»

#ФаховеНавчання
Важливим орієнтиром діяльності бібліотеки є користувачі  молодого віку з їх запитами, потребами та проблемами. Ця актуальна тема розглядалася на семінарі бібліотечних працівників Радехівської РЦБС  «Бібліотека – креативний простір для молоді», що пройшов у районній бібліотеці 24 жовтня. Його відкрила директор РЦБС Н. В. Коляда, яка ознайомила бібліотекарів з програмою семінару та наголосила, що одним з важливих напрямків роботи бібліотек є робота з юнацтво та молоддю. Вона надала слово в.о. керівника відділу культури, туризму, національностей  та релігій Радехівської РДА О. Р. Проказюк. Оксана Романівна сказала, що тема семінару дуже актуальна, адже молодь фактично є центром інтенсивного розвитку держави і побажала учасникам плідної роботи.
Спеціалісти центральної районної бібліотеки завідувачка методично-бібліографічного відділу О. С. Кантор, методист С. І. Сіцілюк, завідувачка відділу обслуговування Н.Мандюк, бібліотекар юнацької кафедри Т. Г. Краснова та бібліотекар районної бібліотеки для дітей К. М. Павлюк надали консультації і методичні поради, що стосувалися різних аспектів роботи з юнацтвом та молоддю – індивідуальної, соціокультурної, виставкової тощо. 
Всі виступи супроводжувалися показом мультимедійних презентацій, що сприяло успішному засвоєнню отриманої інформації. Працівники бібліотек-філій селища Лопатин (В. Лисак), сіл Березівка (О. Шибка), Вузлове (Л. Никон), Павлів (Г. Вільчинська та О. Білоус), Яструбичі (С. Лозинська) також за допомогою створених ними мультимедійних презентацій поділилися досвідом роботи з юнацтвом та молоддю. 
Про партнерство бібліотеки та громадської організації «Молодіжний Союз» розповіла голова цієї організації Л. Іванів та поділилася досвідом з проведення соціальних та  творчих  проектів для молоді, тренінгів, конференцій, спортивних турнірів, майстер-класів, інтелектуально-розважальних  ігор.
В ході семінару були обговорені також інші робочі питання. Учасники семінару обмінялися досвідом роботи своїх бібліотек  та відзначили, що отримані знання дають змогу мислити та діяти професійно, поглиблювати свій професійний кругозір.
Школярка, неодноразова учасниця обласних фестивалів, концертів, конкурсів і ведуча на радіо «Радехів FM» програми «Вечірня колисанка від Іринки Вереньки» Ірина Веренька привітала учасників семінару віршованими рядками. Бібліотекарям було запропоновано інсценізоване дійство до Дня української писемності та мови, підготовлене драматичним гуртком учнівської молоді ЗОШ №1 під  керівництвом учительки Г. В. Підгайної. Юні таланти в театралізованих сценках відтворили всю мелодійність, співучість, багатогранність неповторної української  мови.


 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар