середа, 19 грудня 2018 р.

Семінар-тренінг

Вимогою часу і необхідністю сьогодення та майбутнього є проектна діяльність бібліотек. Вона допомагає залучати потенційних спонсорів, зацікавлені організації, сприяє підвищенню іміджу бібліотеки в суспільстві. У Радехівській РЦБС є певний досвід проектної діяльності окремих бібліотек. Тому для бібліотекарів, які хотіли удосконалити свої знання, а також для тих, хто тільки збирається писати проект був організований семінар. Відкрила його директор Н. В. Коляда.
Запрошена завідувач науково-методичного відділу комунального закладу «Львівська обласна універсальна наукова бібліотека» Олена Василівна Шматько провела тренінг «Як забезпечити фінансування ЕКСКЛЮЗИВ-БІБЛІОТЕКИ: щоденна шпаргалка грантошукачів». 
Вона доступно, чітко і конкретно надала інформацію про поетапне написання проектів, а також провела з працівниками системи практичне навчання.
Об’єднавшись у чотири групи бібліотекарі спробували свої сили у написанні власних проектів для громади та бібліотеки. 
Представники кожної групи презентували свої напрацювання, а Олена Василівна проаналізувала кожен проект та підказала як їх доопрацювати, конкретизувати, що допоможе підвищити конкурентоспроможність проектів та зацікавленість потенційних донорів.
О. В. Шматько відзначила активність бібліотекаря бібліотеки-філії с. Павлів Олени Білоус  подарованою книгою.
 Завершився семінар-практикум переглядом відеоролика про історію проектного успіху Новопсковської ЦРБ Луганської області та обміном думками.
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар