понеділок, 26 лютого 2018 р.

У рідній мові — цілий світ


                 Найбільший скарб на світі – людська мова,
                                 Яка ховає мудрість всіх віків… 
  Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Адже, без мови, самобутньої культури немає народу.
З цієї нагоди у Радехівській книгозбірні відбулись літературна зустріч-мандрівка та бібліоквест «До мови серцем доторкнися». Екскурс в історію Міжнародного дня рідної мови здійснили учасники зустрічі – учні шкіл міста, наголосивши, що мова – це не тільки засіб спілкування, пізнання світу, а й історична пам’ять народу, музика, барви буття. Поезії, пісні та гуморески, які лунали у їхньому виконанні, розкрили барвистий і багатий світ українського слова, його велич та силу. 
Почесна читачка нашої бібліотеки, поетеса, член літературного товариства імені О.Турянського, дипломант літературного конкурсу «Коронація слова – 2012» Галина Березюк поділилася своїми міркуваннями про значення української мови у сучасному просторі, прочитала власні поетичні рядки, присвячені рідній мові. 
Учні із задоволенням приймали участь у мовних розвагах: змаганні «Хто найшвидше», вікторині «Мовне асорті», конкурсі «Крилаті вислови про мову». 
Активна гра та доброзичлива атмосфера сприяли популяризації українського слова, розширили кругозір учасників бібліоквесту мовними перлинами. Було і весело, і корисно, і незвично.
Працівники бібліотеки поділилися цікавою інформацією про найвідоміших поліглотів України, розповіли про визначних земляків-мовознавців Степана Смаль-Стоцького та Євгена Грицака, які зробили вагомий внесок у розвиток рідної мови. До послуг читачів – розгорнута книжкова виставка «Ти наше диво калинове – кохана українська мово».
Тож, шануйте і любіть рідну мову, піклуйтеся про неї, захищайте, розкривайте її велич і могутню силу! Збережіть її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь!

Немає коментарів:

Дописати коментар