четвер, 19 жовтня 2017 р.

Година історичної правди «Визначні діячі Української революції 1917-1921 рр.»

У рамках заходів із відзначення 100-річчя першого досвіду українського державотворення у ХХ столітті, вшанування подій та видатних учасників 19 жовтня 2017 р. у читальній залі Радехівської ЦРБ пройшла година історичної правди «Визначні діячі Української революції 1917-21 рр.», на яку завітали учні 9-А класу та директор ЗОШ №1 Марія Василівна Ференс.
 Бібліотекар абонементу М.Станько розповіла про одну із найцікавіших та найгероїчніших сторінок історії України  періоду 1917-1921 років, коли постала Українська держава.

                 У буремних подіях одна одну змінювали влада Української Центральної Ради, Української держави Гетьмана Павла Скоропадського, Директорії УНР, виникла Західно-Українська Народна Республіка, приходили, відступали і знову приходили більшовики, розвинувся масовий національно-визвольний рух. 
Тепер, в незалежній Україні ми маємо змогу відновити втрачену пам’ять.
З біографією політичного та громадського діяча М. Грушевського учнів ознайомила бібліотекар юнацької кафедри Т. Краснова. 
Провідний бібліограф районної бібліотеки І. Личак розповіла про М.Грушевського як історика і письменника та ознайомила з літературою про нього. 
Зацікавлення у присутніх викликала і презентація історико-патріотичної виставки-хронології  «Роки революції – століття пам’яті».
Доповнили захід стрілецькі пісні у виконанні вокального ансамблю «Коралі» районного Народного Дому та перегляд короткометражного фільму «100-річчя Української революції».

Немає коментарів:

Дописати коментар