середа, 18 жовтня 2017 р.

Сила Нескорених

Зустріч-діалог «Сила нескорених» зібрала у читальній залі бібліотеки на чергову традиційну зустріч членів Радехівської районної станиці ВГО «Братство вояків ОУН-УПА ім. Р. Шухевича» та Радехівського відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів з нагоди Свята Покрови, 75-річчя УПА та Дня захисника України.
Цей день є важливим для українців тому, що особливим у наш час є ставлення до тих, хто захищає наші життя і свободу, хто проливає кров за нашу незалежність, хто ціною свого життя зупиняє агресора.
Зустріч пройшла у форматі запитань і відповідей та обміну інформацією про пошуково-краєзнавчі дослідження періоду національно-визвольних змагань на Радехівщині. Святкове оформлення зали – об’єднаний великий стіл, прикрашений жовтогарячою скатертиною та осінніми квітами – спонукало до активного спілкування. 
Працівники книгозбірні презентували учасникам зустрічі ювілейну виставкову експозицію «УПА – армія нескореної України». 
Суверенну українську державу ми маємо завдяки бійцям Армії нескорених та усіх, хто поклав свої життя на вівтар Вітчизни, усім тим, хто найвищою метою свого життя вважав здобуття Україною волі.
Їм присвячені книжкові експозиції, тематичні добірки видань, викладка зібраних газетно-журнальних публікацій та матеріалів з архіву районної газети.
Безстрашні лицарі слова і чину стали немеркнучими зразками подвигу і героїзму в ім’я майбутніх поколінь. Про це повідомила провідний бібліограф І. С. Личак.
Важливим доповненням розмови стала інформація краєзнавця В. А. Матиящука про зібрані матеріали для другої частини книги-альбому «Радехівщина в борні за волю України». Зацікавлення викликала рукописна книга-хроніка І. А. Барана з с. Полонична, у якій зафіксовані події національно-визвольних змагань на теренах нашого краю, «Листи втрат» та оригінали текстів допитів повстанців, отримані від Б. Мандрики.
Братство в тривожний для нашої держави час продовжує боротьбу за наповнення України національним державним змістом. Голова братства, краєзнавець З. І. Твердохліб наголосив про необхідність та нагальну потребу вибирати максимум інформацію про події часів визвольних змагань поки живі очевидці.

Підсумок зустрічі – актуальність, важливість та активність спільної пошуково-краєзнавчої роботи. 

Немає коментарів:

Дописати коментар