четвер, 15 березня 2018 р.

14 березня – День українського добровольця



#Знати #Памятати
  У календарі знаменних дат нашої держави 14 березня 
 День українського добровольця з’явився у нелегкий для українців час. Саме цього дня 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону. Завдяки їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалося зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію.
   З нагоди цієї дати у читальній залі районної книгозбірні оформлена книжково-ілюстративна виставка «Доброволець – герой сьогодення», де зібрано матеріали про події Революції Гідності, активних учасників добровольчих формувань Самооборони Майдану, що пізніше стали активними учасниками добровольчих батальйонів, які й нині воюють на Сході України. 
Матеріали краєзнавчих періодичних видань та книги розповідають про наших славних земляків-добровольців, які гідно захищали і продовжують захищати незалежність та територіальну цілісність рідної землі. Своєю самовідданою службою і героїчними вчинками вони доводять, що неможливо перемогти тих, хто готовий за Батьківщину віддати своє життя.
День українського добровольця – це й день, коли хочеться згадати тих, кого від нас забрала ця війна, названа АТО… Їх немає вже з нами, але пам’ять про них залишиться серед нас назавжди.


Немає коментарів:

Дописати коментар