середа, 21 березня 2018 р.

Книга «Вони воювали за Україну»

Фонд Радехівської районної бібліотеки поповнився безцінною книгою «Вони воювали за Україну», яка вийшла друком у Львові у 2017 р. тиражем 600 примірників. У книзі-альбом пам’яті розповідається про 225 українських воїнів, вихідців з Львівщини, які поклали своє життя, захищаючи суверенітет Україну на східних її рубежах. Є тут інформація і про шістьох жителів Радехівщини, які загинули в  зоні АТО: С.В.Вознюк з с. Н. Витків, І.В.Гнівушевський з с. Криве, Р.З.Кратко з с. Сабанівка, В.В.Рибаков з с. Сморжів, В.І.Рій з с. Йосипівка, М.Р.Шайнога з с. Дмитрів. Автор видання, координатор батальйону імені Сергія Кульчицького Андрій Антонищак у такий спосіб хоче зберегти пам’ять про кожного військового Львівщини, який віддав життя за Україну.
Створення книги пам’яті продиктоване самим життям. Адже, що буде далі, коли над могилою загиблого героя пролунають патріотичні гасла, прощальні слова побратимів, військовий салют? І щоб пам’ять про них не згасла після сороковин та річниці, виникла ідея зібрати короткі розповіді про всіх воїнів, які поклали свої життя за волю України, і таким чином розчинити суху військову статистику війни, за якою приховані наші втрати, біль і смуток українських родин.
Ця книга – данина шани усім воїнам АТО, це лист від армії до нашого народу, в якому розповідається про подвиги воїнів – захисників, про їхню мужність та героїзм, які вони проявили під час захисту рідної землі.
Суспільство часто не знає цих людей, не знає їхніх історій, адже вони «розсипані» по країні, наче дорогоцінне каміння. Але коли зібрати ці діаманти – ці історії докупи, коли вони об’єднані, то вони стають вже дорогоцінним намистом, яке прикрашає нашу державу та преображає наш народ.
Окрім цього це видання – це також книга-спогад. Це книга, де не лише зафіксовано для історії довідковий матеріал про воїнів АТО, про їхній бойовий шлях. Ця книга – це книга пам’яті про тих, хто загинув, це наша підтримка їхніх рідних і близьких. Це справді безцінна книга.

Немає коментарів:

Дописати коментар